Personalliggare
för byggbranschen

Enligt lag måste de som bedriver byggverksamhet föra en elektronisk personalliggare.

Testa gratis!

Man kan lägga upp gratis testliggare.

Skapa konto

Chronox personaliggare centralenhet

Vad är en personalliggare?

En personalliggare är en förteckning på vilka som är verksamma på arbetsplatsen eller i verksamhetslokalen och vilka som är närvarande. Den ska också tydligt visa när arbetspassen börjar och slutar. Skatteverket ska ha möjlighet att göra oannonserade kontrollbesök för att kontrollera personalliggaren. Gör det enkelt för dig att ha en digital personalliggare tillgänglig istället för att förlita dig på att alla korrekt fyller i en personalliggare manuellt i en bok.

Chronox personalliggare för byggbranschen utan ID06

Enkel, funktionell och prisvärd

Systemet för personalliggare är webbaserat och består av centralenhet och mobilapp. Administrationen kan skötas från dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Om du är ansvarig för en byggarbetsplats som byggherre kan du bjuda in underentreprenörer och tilldela dem ett konto i personalliggaren där de själva kan ansvara för att registrera sina anställda.

Incheckning

Chronox personaliggare för byggbranschen mobiltelefon

Personalen på arbetsplatsen checkar in via en centralenhet eller via mobilappen. Centralenheten består av en surfplatta som placeras i ett gemensamt utrymme, tex en bod eller ett omklädningsrum. Här kan personal checka in/ ut och även registrera sina uppgifter om det är första gången de anländer.

I mobilappen visas de arbetsplatser som personen är inlagd på. Personalen checkar in/ ut med ett knapptryck. Med behörighet som platschef kan man även direkt i mobilappen visa en överblicksbild och aktivitetsloggen eller checka in/ ut andra arbetare.

Vår personalliggare kräver INTE ID06

ID06 är en ID handling utfärdat av Byggföretagen 2006 i syfte att främja sund konkurrens och säkra arbetsplatser i byggbranschen. Det finns alltså INGET krav eller INGEN lag från Skatteverket att man har ID06 på arbetsplaster där det krävs personallliggare för byggbranschen.

Fördelar med Chronox personalliggare för byggbranschen är att inga extra kostnader behövs för tex ID06 kort/taggar, hårdvara som klumpiga incheckningsboxar.